Nyheder d. 27 oktober 2012

Kære LærITbrugere

Puhaa, tiden flyver. Ud over et par sprit-nye videovejledninger, som I kan læse mere om længere nede i dette indlæg, hvad er så seneste nyt på LærIT? Jo, der foregår virkelig mange ting i kulisserne, og lad mig her nævne de vigtigste – samtidig med at vi kigger lidt fremad.

1. Stor tilgang af nye skoler og markant stigende daglig anvendelse har dramatisk øget presset på Skoletube og Skoleblogs servere. Dette måtte vi gøre noget ved. Vi har derfor her i efteråret arbejdet intenst med at opsætte et helt nyt serversetup. Vi er ikke færdige endnu, men vi har allerede nu nået nogle milepæle. I kan ikke se meget, men forhåbentlig vil I fra nu af mærke en forskel. I har faktisk kørt på det nye serversetup de sidste 5 dage på Skoletube og resultatet er indtil videre mere end godkendt. Senere er planen at lave samme stunt med Skoleblogs. LærIT (Skoletube, Skoleblogs, LærIT) benytter egne servere, som er placeret i Glostrup i et af landets største hostingcentre.

2. Vores lyst til at samarbejde med de største indholdsforlag i Danmark er stor, og som vi skrev i nyhedsbrevet fra d. 20-9, så giver samarbejdet mellem Gyldendals fagplatforme og Skoletube/Skoleblogs virkelig vore fælles brugere en række fordele. Prøv fx at se Gyldendals nyeste katalog. Læg mærke til alle de blå fugle, hvor mange kan du finde ? og snyd ikke dig selv for infoen på side 31. 🙂

Aldrig nogensinde før er fagligt indhold og verdens bedste digitale værktøjer blevet knyttet SÅ tæt sammen (via Gyldendal og LærIT). Serveret på et sølvfad!

3. Vores vigtigste prioritet har været at udvikle et serversetup som er gearet til fremtiden, men derudover laver vi selvfølgelig hele tiden updates, tweaks og forbedringer af både Skoletube og Skoleblogs. Vi har selvfølgelig også hele tiden antennerne ude efter nye integrerbare værktøjer på Skoletube og fede skabeloner og plugins til Skoleblogs. Hér får vi også tit mange gode input fra jer 🙂 Så lur mig, om ikke der dukker nyt op hist og pist, som fx fornylig, da pludselig Powtoon var at finde på Skoletube.

4. Hvor kan vi blive bedre? Jo, udover serverområdet (som vi er godt i gang med at få skovlen under), så har Skoletubes online videoredigeringsværktøj Moviecut absolut nogle forbedringsmuligheder. Det er vores allerstørste prioritet at forbedre Moviecut eller finde en bedre videoeditor, hvis det bliver nødvendigt. Nu venter vi dog i første omgang på, at MovieCut får udviklet tidslinjevisning, flere lydspor, nem cut og trimning … Vi har store forventninger og regner med, at det bliver en lille julegave til jer. 🙂

Men husk nu, at Skoletube er meget andet og mere end bare et videoredigeringsværktøj. Vi finder jo på Skoletube en bred palette af verdens bedste online medieværktøjer indenfor hver deres områder – fx, tegneserieværksted, Animationsværksted, Skærmoptager, Lydoptager, Mindmapping, præsentationsværktøj, og sågar værktøjer til tidslinje og stamtræer. Alle værktøjer koblet direkte sammen med Skoletube, således at produktionerne nemt samles i en beskyttet mediekanal. Alt sammen styret via ét eneste login – nemlig Unilogin. (men videoredigering ER vigtigt – og det skal også op på samme høje niveau, som fx, Goanimate, Pixton, Screencast-O-Matic, Mindmeister og de andre – det er vores ambition)

Tjek vores 3 nye spændende videotitler ud længere nede.

TILMELD DIG VORES FACEBOOKSIDE HER TIL HØJRE – SÅ FÅR DU DE ALLERNYESTE TING PRÆSENTERET FØR ALLE ANDRE 🙂

Bemærk: NY Abonnementspris pr. 1-1-2013: 15 kr. pr. elev/lærer pr. år. (14 kr. ved kommunelicens)

Tjek disse 3 nye videotitler ud:

 

PeoplePlotr på Skoletube Ny videotitel: PeoplePlotr på Skoletube I dette kursus gennemgår vi programmet PeoplePlotr på Skoletube. PeoplePlotr er oplagt at lave stamtræer i, men derudover kan man også sagtens benytte programmet til alt lige fra organisationsdiagrammer, kongerækker, fødekædetrin og genetik.
Mulighederne er mange, men programmet er ganske enkelt at benytte – særligt hvis du tidligere har arbejdet med tidslinjeværkstedet Tiki-Toki på Skoletube. Det er nemlig udviklet af de samme mennesker.
Klik under fanen ekstra materialer for at se flere eksempler på anvendelsesmulighederne med PeoplePlotr. Gå til videotitel
Online bogmærker og highlights Ny videotitel: Online bogmærker og highlights Annotator til skoleblogs holder styr på dine links, notater, overstregninger og respons til elevteskter udgivet på nettet.
Nu er det slut med at “glemme” sine links på skolens maskine, maskinen i sommerhuset eller andre steder. Med annoteringer på skoleblogs, kan du gemme ALLE dine links online. Log ind og find hele samlingen uanset hvor du er. Ydermere er det nu også muligt at strege/highlighte og skrive noter direkte på hjemmesider over hele internettet. Nettet bliver som en bog, hvor overstregninger og notater bliver siddende, også når du forlader siden. Gå til videotitel
PowToon på Skoletube Ny videotitel: PowToon på SkoletubeI dette kursus gennemgår vi værkstedet PowToon på Skoletube.
PowToon kan lave præsentationer og film, der fanger publikum med sit overraskende, enkle og animerede udtryk. Man kan lave enkle oplæg og gennemgange og man kan træne sig i at forenkle og tydeliggøre sin præsentation med dette værktøj. Gå til videotitel

NYHED NYHED: Mindmeister.dk nu en fast del af dit LærITabonnement!

Mindmeister - en del af dit LærITabonnement! Verdens bedste Mindmap software i dit LærITabonnement:
Alle de skoler som allerede har fået aktiveret deres Mindmeister adgang fortsætter nu bare. Skoler som har et LærITabonnement, men som endnu ikke er aktiveret ved Mindmeister, skal følge dette link: www.laerit.dk/mindmeisterog dér følge anvisningerne som fører til en aktivering.Prøv iøvrigt Mindmeisters app. Sådan her logger du ind med unilogin via appen: http://www.it-didaktisk.dk/?p=917 (du kan også bruge unilogin via android appen)
Skolerne i Danmark har en lang tradition for brug af Mindmap-software, og med Mindmeisters setup målrettet danske skoler er der ingen tvivl om at det på alle punkter er det bedste bud på en løsning. Vi er her på LærIT stolte over at have Mindmeister som en del af abonnementet.

 

Har du hentet Skoletubes app til iPad og iPhone?

Nyheder i skoletubes app update! Nu bliver appen bare endnu bedre:Et par fede tilføjelser og en håndfuld bugfixes gør bare Skoletubes app endnu bedre. Se fx på billedet til venstre: nu kan man følge sine uploads via en procesbar – det er praktisk. Derudover er der følgende forbedringer:

  • Vælge ”ingen kanal” i kanallistedropdown
  • Timer og beeplyde ved start/stop af optagelse
  • Bedre hjælp

Fejlrettelser:

  • Det er nu muligt at uploade filer over 100 mb
  • Sporadisk thumbnail fejl rettet
  • Manglende kanaler rettet
  • Login chrash rettet (appen kræver nu min. IOS 5.0)
  • Log ud – log ind som anden bruger fejl rettet

Læs mere og se en præsentationsvideo af appen her: www.laerit.dk/app

Skoletube – Vol.2

Portalen til det Pædagogiske læringscenter